Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om mässan
Besökare
Utställare
Anmälan
Deltagare
Bilder
Kontakta oss

Utställare

Monterinformation
Monterplats och nummer anges i monterkartan. 
Det är inte tillåtet att ändra monterstorlek eller byta monterplats med andra utställare utan att det godkänts av mässarrangören.

Alla montrar är utmärkta med utställarens namn/nr när ni kommer. En matta kommer att ligga på hela golvet som ej får tas bort.  Golvet är mjukt och känsligt så har du tunga saker ange detta i din anmälan. (Det finns skivor att lägga ut för att golvet inte skall bli skadat.)
Ordinarie takbelysning finns. Observera att det inte är tillåtet med tak på montern. Din monter är i övrigt tom.

De som bokat el, tag med grenkontakt och sladd på minst 5m. All el skall vara inkopplad på fredag kl.18.00 då vi testkör för att se att det håller och fungerar.

Mässan kommer att vara låst och larmad mellan kl.21.00 fredag 27/10 till 07.00 lördag 28/10. Men du ansvarar för allt i din monter under hela utställningsperioden. Mässan har inga försäkringar som täcker din monter.

Här hittar du din tilldelade plats på mässan

A-hallen
B-hallen
Ute
ABC Utställare 2023
Affisch Oktobermässan 2023

Inflyttningstider.

A-hallen.
Inflyttning via huvudentré och nödutgång 1,2,3.
Fredag 27/10 kl.14,00-21,00 Utställare 26-44
Fredag 27/10 kl.15,00-21,00 Utställare 1-25

B-hallen
Inflyttning via nödutgång 4,5,6 Ej via A-hallens entré.
Fredag 27/10 kl.13,00-21,00 Utställare 67-82
Fredag 27/10 kl. 14,00-21,00 Utställare 50-66

Utställare Utsidan
Lördag 28/10 kl.07,00-08,30 

Parkering
När ni lastat av ber vi er köra bort bilen från utlastningsområdet snarast möjligt. Utställare ombedes att ställa sina bilar och släpvagnar på annan plats än i anslutning till idrottshallen för att det ska finnas så bra parkeringsmöjligheter som möjligt för mässans besökare.

Vi rekomenderar
Tag kontakt med dina montergrannar innan mässan så att ni gemensamt kan planera hur avgränsningen er emellan ska se ut. Öppet, halvvägg, helvägg osv.


Utflyttning och städning av montrar sker efter att mässan är slut. INGEN packar ihop sin monter tidigare än kl.16,00 med hänsyn till sena besökare.
Alla utställare ansvarar för att montern efterlämnas i samma skick som vid incheckningen.
Sopor ska slängas enligt anvisningar för sophantering och all städutrustning får medhavas av respektive utställare.
Vid eventuell skadegörelse kan utställaren debiteras beroende på i vilket skick montern har lämnats.

Säkerhet
Inga nödutgångar får blockeras på grund av brand- och utrymningssäkerhet. Inga lösa föremål får placeras framför eller i direkt anslutning till ordinarie utgångar eller nödutgångar. Nödutgångar och dess skyltning får inte blockeras. Utrymningsvägarna finns markerade på mässkartan. All typ av levande ljus och eld är förbjudet att använda.

Allergier
Vid mässan tas hänsyn till allergier. Ingen typ av nötter, mandel, eller andra allergiframkallande saker får medtagas på mässan. Husdjur får också stanna hemma.                                                        

Internet
Sotenäs kommun bjuder på trådlöst nätverk (Wi-Fi) till alla besökare och utställare. Information finns på anslagstavlan vid cafeterian.
Trådlösa nätverket gäller endast inomhus.

Idrottshallens Café
Caféet har öppet fredag em-kväll medans inflyttning i montrarna sker, samt hela mässdagen. Där kan du köpa kaffe, bulle och smörgås mm.

Rent och snyggt
Oskalade räkor är ej tillåtet då mässbesökare tidigare år "tappade" skalet på golvet/mattan.Är ni osäkra på om det ni tänker bjuda på är lämpligt kontakta arrangören. Ni som har mat och dryck i montern tag med papper för att torka upp ev. spill. Papperskorgar för mässbesökarna finns utställda och som tidigare år kommer det finnas miljövärdar som går runt och tömmer korgarna vid behov. En container som KRICKOS sponsrar kommer att stå uppställd på utsidan för grovsopor. Källsortera allt annat och släng i avsedd container. Plats att förvara emballage som ni vill använda igen finns i anvisat omklädningsrum.

Ett rent hav - vår framtid
Haven fylls med skräp, framför allt plast som inte bryts ned på lång tid. Plastinvasionen är ett hot mot allt liv i och vid haven 
Ett av problemen med plasterna är att de bryts ner mekaniskt i mindre och mindre delar, men de försvinner inte, vilket medför att de kommer in i fiskar och andra djur. Plasterna bryts inte ner utan dödar i slutändan djuren. Vi riskerar även att plasterna kommer in i människoföda från havet.

Cirka 8 000 kubikmeter skräp når Bohuskusten varje år. Vilket är som om någon tömmer fem badkar med skräp varje timme, året om.
Vid den bohuslänska kusten ligger 1 200 skräpföremål per 100 meter. Det kan jämföras med medelvärdet för de andra kusterna i mätningen, där endast 542 skräpföremål per 100 meter finns.

Den värsta boven är engångsprodukter, de flesta i plast, som står för cirka 75 procent av allt skräp i vattnet, enligt en studie från Håll Sverige rent. Ändå är det en väldigt lite av det skräp som når land. – 85 procent av skräpet ser vi aldrig, det sjunker eller flyter under vattnet.

Hjälp oss värna om vår fina havsnära miljö!